Trening

Tabatatrening – trening i ditt tempo!

Nå kan du droppe unnskyldningene! Denne uken blir det kortere og mer effektiv helkropps-trening i form av tabatatrening! Du trenger verken å tenke selv eller å ha fancy utstyr tilgjengelig og det beste av alt: du kan gjøre det i ditt helt eget tempo! What’s not to like? Hiv deg på da vel!

Denne uken er jeg skikkelig stolt av meg selv! Jeg har vært på spinning 2 ganger, vært ute å jogge en gang med ei venninne og i dag var det individuell trening på SATS. Her ble det litt intervaller på tredemølla og deretter satt jeg sammen ukas treningsprogram – utrolig kjekt og hvilket overskudd en får! Det må være lov å være litt stolt når en klarer noe som tidligere var umulig. I mitt tilfelle en jævla hjernerystelse som nekta å gi seg! But look at me now 😉

Etter treningen i dag, var Mathias og jeg en tur på Sola Strandhotell og innløste et rimelig digg gavekort som jeg fikk av svigermoren min – 40 minutters massasje på Nordsjøbadet. Dette er noe jeg virkelig trengte etter en meget travel (men super!) skoleoppstart!

Jeg er typen som er ganske skeptisk når det kommer til massasjetimer for en vet aldri hva en får. Man kan risikere å få en massør som er redd for å ta tak og da går jeg ut med følelsen av å ha kastet 900 kr ut vinduet. Men denne gangen var de ei dame som visste hva massasje er og som var langt fra redd for å ta tak! Jeg gikk ut etter 40 gode minutter og var svimmel, god og hadde glemt den anstrengt og stive nakken min! De fleste spenningene har nå løsnet seg og jeg bestilte en ny time om 3 uker ved samme fantastiske dame! 🙂 Viktig å gjøre litt godt for seg selv av og til!

Ninna K på Nordsjøbadet

I tillegg til massasje er også trening en god velværekilde og derfor får du her ukas treningsprogram som er litt annerledes satt opp enn de andre jeg har delt. Dette er en av favorittene mine – Tabatatrening!
Tabata betyr utmattelse. Det er effektiv intervalltrening og man kan gjøre så utrolig mye kjekt og variere enormt mye! og, og, og… Hvis du vil sette fart på fettforbreningen bør du prøve dette. Det krever minimalt med tid og utstyr og du kan være ferdig på 15 minutter (det må jo være motivasjon for å gjøre dette flere enn en gang i uka?!)!

OBS: Det er viktig at du varmer opp før du gunner på – for å unngå skader! I dag gikk jeg først litt på tredemøllen og deretter sprang jeg intervaller til jeg var god og varm.

Tabata er oppbygget slik at du jobber 20 sek og har 10 sek pause. Det er 8 x 20 sekunder i hver sang – du bare følger musikken, enkelt og greit!
Det finns mye Tabatamusikk på spotify eller YouTube, men hvis du vil bruke min liste finner du den hvis du søker «Tabata sirkel Ninna». Jeg anbefaler ikke å ha mere enn 30 sekunder pause mellom hver sang – det er meningen det skal svi! 😅

Når jeg kjører tabata bruker jeg å ha 1 kondisjon-øvelse og en styrke på hver stasjon. Du velger selv om du vil ta å kjøre annenhver eller om du vil ta 4 stk av den første øvelsen og deretter 4 stk av den andre øvelsen. Jeg liker best å ta annenhver. I de 20 sekundene du jobber, bestemmer du helt selv tempoet, men som du vet: jo mere du pusher deg selv desto mer får du ut av treningen.

Øvelsene:

  1. SANG:  Sprawls + Wall sit
  2. SANG: Hoppetau + Armhevinger (på kne eller vanlig)
  3. SANG: Knebøy (med hopp eller vanlig) + Hip raise
  4. SANG: Foldekniv + rygghev

4 sanger = 32 x 20 sek. = 10,67 minutter jobbing (uten pausene)

Nå vil jeg nyte en velfortjent rolig søndag kveld!

Smilende Ninna K

Lykke til!
PS. Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet om du er med!!! 🙂

Xoxo, Dansken ♡

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *