Hvor er der en voksen. Barn holder voksen i hånden
Lærerlivet

HVOR ER DER EN VOKSEN?!

Hej venner!

Jeg er mildest talt oprevet, ked af det, frustreret, overrasket, RASENDE!!

Hvis ikke du har set den danske dokumentar på TV2 Danmark, som hedder “Daginstutitioner bag facaden”, så bør du sgu få røven i gear! Hvad enten du er pædagog, forælder, politi, butikkarbejder eller politiker – for dette berører os alle. Disse små skabningerne i instutitionerne, er dem der skal løfte vores samfund videre!

I de instutitioner som bliver vist på skjult kamera i dokumentaren, er der en kultur som jeg aldrig har set før og som er direkte rystende!! Der er 22 af Københavns daginstutitioner som har røde anmækninger (dette kan du få uddybet i dokumentaren). Det minder mig lidt om en af de dokumentarerne fra de hårde fængsler, hvor fængselsbetjentene har mistet kontrollen og er underbemannede: “lad den stærkeste overleve”! 

Stressniveauet er så højt, at det gør ondt at se på! Jeg får ondt af at se på at børn bliver ignoreret, bliver snydt for at få opfyldt deres basale behov, følelsesmæssige behov, tryghed, læring! De bliver frarøvet deres nysgerrighed, eventyrlyst og bliver vænt til, at de voksne ikke viser interesse for dem og deres verden! Man ser at børnene, hver især, går ind i en slags kampmodus og finder sine taktikker for hvordan de skal overleve dagen.
Det jeg så på den dokumentar var alt andet end trygge daginstutitioner. Det var opholdspladser, et helvede som skulle foregå frem til forældrene (forhåbentligvis tidligt) kom og hentede sine dyrebareste skatte. 

De voksne i dokumentaren er skræmmende hårde med børnene! De tager fat i dem, snakker nedladende til dem, råber af dem og har mistet kontrollen… TOTALT!

Jeg husker min egen barndom og lidt af min hverdag i daginstutitionen, før jeg begyndte på skolen. Jeg havde voksne som handlede, som var nysgerrige, som så mig, som anerkendede mig, som spejlede mig, som fik mig til at føle mig tryg og lavede aktiviteter med mig og de andre børn, når ikke jeg var i mine egne forældres varetægt. Jeg føler mig heldig!

Med den nominering vi har i dag, i vores (fucking) velfærdssamfund har jeg kun en ting, at sige: det er umuligt!

Hvad er det I politikere og staten mener I får ud af dette?! Hvad fanden tror I?! At skære ned på midlerne og nedprioritere starten på børneliv – De vigtigste år, som ligger grundlaget for resten af livet?! Tror I virkelig, at I kommer til at spare penge på denne måde??!

Jeg må næsten le (sarkastisk), hvis det er tilfældet og at de “kloge” i vores velfærdssamfund er så “dumme” at tro det. Det får konsekvenser!

De voldsomme drenge som slås, ødelægger, skriger, mobber og overfalder de andre børn. De hårde piger som river de andre børn i håret, taler nedladende og grimt til andre børn. Børnene som har nul respekt for voksne og andre børn. Den lille stille pige som bruger hele dagen på at gemme sig væk og gøre sig usynlig for de andre børn og voksne. Den lille pige på 2 år som fik sin finger i klemme i en dør, men som ikke fik trøst, men i stedet for fik en nedladende kommentar og blev ignoreret, trods gentagne forsøg på at få trøst fra en voksen. En utrøstelig lille pige, som bare savnede sin mor og far, fordi det var svært at være i børnehaven, som græd og blev snakket til som intet mennesket burde. Disse børn, ALLE disse dyrebare børn, er dem der skal drive det her (fucking) velfærdssamfund (som de kalder det så fint i Danmark)!

Vi lærer på læreruddannelsen og andre pædagogiske uddannelser, at vi skal opretholde børns nysgerrighed for verden, vi skal møde det enkelte barn, vi skal møde dem i børnehøjde, anerkende dem, være en tryg voksen. Vi skal sørge for at børnene lærer igennem leg. Vi skal skabe mennesker – ikke krigere som tror hele verden er imod dem!

Med den nominering vi har i dag, i vores (fucking) velfærdssamfund har jeg kun en ting, at sige: det er umuligt!

Jeg sad og råbte til skærmen, da jeg så dokumentaren og jeg havde en kæmpe klump i maven! Jeg kan mærke at jeg ikke klare at lade det her passere, uden at skrive lidt om det!

Tror bare jeg bliver her i Norge, til mine (forhåbentligvis kommende) børn har fået de grundlæggende færdigheder på plads og er rustet til livet, på en sund måde!

Så kære danskere, ikke giv op! Kæmp for fremtiden!
Kære politikere, lad os skabe mennesker og ikke krigere som raserer verden rundt dem, fordi ingen har vist dem interesse eller havde tid til at se dem!

DEL og SPRED BUDSKABET!

#hvorerderenvoksen

#AMEN!

Xoxo Dansken

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *