Ninna K og Mathias i budapest
Livsstil

8 “Must see” i Budapest!

Vinterferien min ble tilbrakt i Budapest i Ungarn. En utrolig fin by med overflod av barer, uteplasser, over gjennomsnittet dårlig service, koselige kafeer, overforbruk av Wunderbaum og dårlig musikk og sist men ikke minst magisk arkitektur og flotte bygg!

Turen var en julepresang fra den snille kjæresten min og er ikke det den ultimative julepresangen – kvalitetstid og opplevelser med den man digger?! ??‍♀️ Jeg stemmer for!

Jeg tenkte at jeg skulle lage ei liste over hva man bør oppleve og se hvis du tenkte deg til Budapest på et tidspunkt – som jeg på det varmeste kan anbefale.

1. Parlamentet:

Et fantastisk flott bygg! Man blir overveldet av alle detaljer og det gjennomførte håndverket! Det bør sees på kvelden også, når mørket har senket seg og hele parlamentet er lyst opp.

Parlamentet i Budapest lyst opp på kvelden

2. The hospital in the Rock:

Ta på en guidet tur rundt i gangene i hospitalet under jorden, så du får med deg den gripende historien bak hele opplegget. Det er laget voksdokker for å gi de besøkende den autentiske opplevelsen av hvordan det var og jeg må innrømme at det funket! Litt skummelt, men utrolig spennende!! Det er billig og absolutt pengene verdt! Det var ikke lov å ta bilder inne, så derfor får dere et stemningsbilde fra utsiden ?

3. Trattoni promo omo:

Mathias og jeg er normalt typene som digger tanken om å prøve nye ting, teste ut forskjellig mat og steder, men som regel ender opp med å gå på samme plassen og bestille samme rett gang på gang. ? så da vi var i Budapest hadde vi lovd hverandre at vi ikke skulle spise samme plassen to ganger. Men etter fire dager der vi hadde skåret toppoeng i å finne de dårligste restaurantene med både dårlig mat og service, tenkte vi at vi skulle prøve en restaurant som ei venninne av meg hadde anbefalt. Trattoni promo omo. Det viste seg at det var tre steder som hadde forskjellige type restauranter. Det var et lite intimt gastronomi-sted som vi valgte å ta en liten forrett og drikke litt bobler før vi skulle spise. HELT magisk service og HELT magisk stemning! Etterpå ble vi ført inn i til bordet vi hadde bestilt dagen i forveien. Og FOR en service og helt fantastisk mat!!! Vi bestilte to forretter og til hovedrett hadde vi pizza – mega godt valg, men underveis kom kelneren med smaksprøve på hjemmelagd pasta, som jeg sent vil glemme!

Hele kvelden kostet oss rundt 650 kr. Og dette var inklussiv 4-5 glass vin! ?? f****ck ja!!

Tidligere på dagen var vi en tur i gaten og prøvde iskiosken som hørte til restauranten også. Vi ble fort enige om at ingen av oss noensinne hadde smakt bedre is! Og dette kommer fra to isomaner (hvis dette er et ord?) ?

Beklager dårlig kvalitet av bildene. Glemte å ta bilder, for nydelsen hadde slått inn og nærvær var det viktigste den kvelden! ❤️

4. Szimpla Kert:

En bar/uteplass som er noe for seg selv og ut over det sedvanlige! Du trenger ikke drikke for å gå inn – selve omgivelsene og rammene er verdt et besøk!

Jeg har ikke så mange bilder her ifra. Men dere kan se filmer fra plassen på storyen min «Budapest» på Instagram @ninnakristine ✌?

5. London coffee:

Da vi ankom på hotellet KL. 14, var vi ganske sultne og måtte ha noe kjapt og godt. Vi fant et lite intimt spisested et steinkast fra hotellet. Maten på bildene som vi fant på nett, så helt magiske ut – noe som aldri lever opp til virkeligheten.. utenom i dette tilfellet. Alt var helt skikkelig fresh og digg! Fantastisk service – noe som samsvarte med maten. Definitivt et besøk verdt!

6. Hummus bar:

Det er en ungarsk restaurant-kjede. Super digg mat og billig!! I tillegg metter maten i mange timer etterpå! ?

7. Skoene ved bredden av Donau:

En liten, men utrolig rørende og autentisk attraksjon, til minne om jødene som ble henrettet på bredden av Donau. Før de ble skutt og datt i elven, ble de beordret til å ta av seg skoene da sko ble ansett som en luksusvare under 2. Verdenskrig. Da kunne soldatene enten selge eller bruke skoene selv. Skoene er rett utfor parlamentet, så disse to tingene kan være lurt å ta på samme dag (hvis dere vil være smartere enn oss). ?

8. Matthias Church og Citadella:

Flott tur å gå på en og samme dag. Det er fantastisk arkitektur, nydelig utsikt og litt av en opplevelse!

Vi hadde 5 dager i Budapest, hvilket var helt supert! Det hadde sikkert vært nok med 4, for siste dag ble litt tidsfordriv. Utrolig fin by!

Men husk…. SELFIESTICK! ?

Hvor anbefaler du oss å reise neste gang? Skriv i kommentarfeltet ?

God helg!

Xoxo Dansken

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *