Ukategorisert

Man kan hva man vil! Fuck stemmen i hodet ditt!

Har du noensinne tenkt over hvor begrensningene kommer fra?

Jeg kommer fra en liten by i Nordjylland, i Danmark. Det er byen som de fleste nordmenn kjenner som «Danacup-byen». Her har jeg levd de ville ungdomsårene mine, drukket meg hemningsløst full (i Danmark kan man nemlig komme inn om man så er nødt å kravle inn over dørstokken, så lenge man er gammel nok og kan vise gyldig leg – sykt!), gått på gymnasiet i musikklassen og fikk kontakt med del av meg selv jeg ikke visste var en del av meg engang – nemlig hippierøttene, som resulterte i at jeg ikke greide håret mitt i 9 måneder og kun gikk i klesplagg som absolutt ikke passet sammen. Dette var tider! ✌?
Når ikke jeg festet, sang, danset, eller var med venner så var jeg å finne bak kassa eller i kiosken i Kvickly (nok mest i tilstanden som mange ville kategorisere som bakfull) som er en dagligvarebutikk i byens shoppingsenter – jeg måtte jo tjene til alkohol og zigg… og husleien. I tillegg tok jeg lærerutdanningen min i Hjørring også. Med andre ord har jeg levd det meste av livet mitt i Hjørring og omegn.

3 fakta om Hjørring:
1. Hjørring er den største byen i Vendsyssel i Nordjylland.
2. Hvert år arrangeres det Danacup, som er en av verdens største fotballturneringer.
3. Hjørring har et innbyggertall på 35.554 (sist målt i 2003).

Som dere kan lese, er det en liten by og når man kommer fra byen vil man oppdage at de fleste kjenner hverandre eller vet noe om de fleste. Noe som også er karakteristisk for en liten by er at folk dømmer og har meninger! Det er vanskelig å «gjemme» seg eller gå ubemerket forbi. Hvis folk har satt deg i en bås, da er det vanskelig å få en annen rolle! Det er noe jeg syns er både fascinerende og skremmende!
Jeg likte meg i Hjørring for all del – jeg syns det var trygt og jeg visste ikke om annet!
Men jeg var alltid «Ninna fra kvickly», «Ninna fra buddy holly», «Ninna hvis mor hadde tatt sitt eget liv», «Ninna fra Tårs», «Ninna som aldri hadde kontroll», «Ninna som alltid fikk dårlige karakterer», «Ninna som alltid var useriøs og fjollete», «Ninna som bare snakket piss», «Ninna som aldri turde rekke opp hånden i timene eller snakke om faglige ting i større forsamlinger», osv..

MEN.. Da jeg plutselig fikk en syk idè om å flytte til Norge (du kan lese historien om hvorfor jeg flyttet her), ble jeg (uten jeg visste om det selv) en mer refleksiv utgave av meg selv. Jeg har alltid vært selvstendig og visst innerst inne at jeg var mer enn det folk trodde om meg, men som jeg nevnte tidligere, så har man ikke sjans til å vise hvem man i virkeligheten er når folk har dannet et bilde av hvem man er FØR man selv finner det ut og får vist det! Du er dømt! ??‍⚖️

Jeg fant fort ut da jeg flyttet, at det var JEG som hadde kontrollen! Det er JEG som bestemmer hva folk skal se og JEG skulle FAEN meg vise alle dem der hjemme at jeg er MYE mer og en HELT annen enn den de hadde dømt meg til å være!

Jeg flyttet til Norge den 4. august 2013 (22 år gammel) og jeg bestemte meg for at jeg skulle lære å snakke grunnleggende norsk til jeg kom hjem på juleferie i desember måned, noe som var ca 3,5 måned… og det gjorde jeg! Det å se folks reaksjon og høre folk si «Jeg trodde aldri du kom videre enn Hjørring» ga meg enda mer blod på tannen!
Jeg jobbet knallhardt med meg selv og jeg husker jeg satte meg ned og skrev en liste over kvaliteter ved meg selv jeg likte og kvalitetene jeg mislikte også.
Jeg bestemte etterpå for å ta med meg de positive kvalitetene og dem skulle jeg dyrke og vise frem. De kvalitetene jeg mislikte skulle jeg la ligge i Danmark og ingen i Norge skulle vite om dem – de skulle kasseres!
Jeg husker ikke alt jeg skrev ned, men jeg husker noe:

Negative kvaliteter:
– Usikkerhet
– Dømmende
– Ikke tro du er noe!

Positive kvaliteter:
– Stedighet
– Positivitet
– Åpenhjerta
– Energisk
– Selvstendig

I mai måned etter jeg hadde bodd i Norge i 9 måneder gjorde jeg noe jeg ALDRI ville ha gjort i Danmark med usikkerheten og janteloven tatovert i trynet mitt. Jeg gikk nemlig inn til rektor på en skole jeg aldri hadde vært på før og sa noe lignende dette:
«Hei! Jeg heter Ninna og jeg er fra Danmark! Jeg flyttet til Norge for under et år siden. Jeg har brukt de siste 9 månedene på å lære meg å snakke norsk så jeg kan bruke lærerutdanningen min her i Norge. Jeg har lyst å jobbe her! Her har du søknaden min!» Bom!

Jeg fikk jobben! Selvtilliten min fikk et boost og jeg var ikke til å skyte igjennom!

Det skjedde mye alle disse årene og stedigheten og beslutningen om å dyrke de sidene jeg likte best, har ført meg langt i den retningen jeg vil! Ingen av de norske kollegene mine visste noe om at jeg var verdens mest usikre jente bare noen måneder i forkant av at jeg stod foran de og ca 200 foreldre og snakket om utviklende matematikk og andre ting. Ingen visste noe og jeg hadde endelig overbevist meg selv også!

Jeg startet bloggen for et par år siden, en lørdag kveld jeg satt hjemme på Bogafjell og drakk et glass rødvin og jeg husker tydelig at da jeg skulle på jobb mandag morgen fikk jeg en velkjent klump i magen – det var den usikre jente fra Hjørring som banket på og sa «Hey Ninna, husk at du ikke er så jævla kul som du tror! Hvorfor tror du noen har lyst å lese om deg på en blogg du har laget selv?!».
Men jeg ga hun jenta fuck-fingern, gikk inn døra til jobben og holdt hodet mitt hevet! Den dagen ble kul! Folk hadde lest bloggen og var helt i 100! Jeg fortsatte å skrive blogg og jeg øver meg hver dag på å dyrke de positive sidene! INGEN (og ikke meg selv heller) skal få lov å slå meg ut eller få frem den usikre siden igjen!

Mine begrensninger kom ikke fra folk i Hjørring, men meningene de hadde om meg var nok til at jeg ikke turde være meg! Jeg turde ikke feile i tilfelle de skulle le! Jeg var alt for usikker til å bryte med folks meninger og mine egne fordommer om meg selv. Jeg trengte en ny og fresh start og det var i mitt tilfelle å flytte til et annet land! #dramaqueen

Så hva er moralen i denne prediken?
Jo.. Du kan gjøre hva du vil! Fuck janteloven! Fuck fordommer! Fuck stemmen i hodet ditt! ??(elsker BTW den emoji?)! Du kan være den du vil være – det eneste du trenger å gjøre er å dyrke de kvalitetene du digger ved deg selv!

Jeg har store planer for meg selv og det er ikke kun å være lærer, men mye mer!
Så vær så snill å del og følg (nederst på forsiden på bloggen) bloggen min eller henvis folk som ikke har lest den, Like facebooksiden min og følg meg på instagram! ⭐️???

Xoxo Dansken

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *