Ninna K med tårer i øynene
Lærerlivet

Lærerjobben er til tider grusom!

Jeg MÅ bare få ut dette, så det kanskje er mulig å få seg litt søvn og slå tankene litt ihjel!

Jeg har som dere vet, valgt å skifte jobb – av ulike grunner. Jeg skal begynne på en ny skole etter sommerferien. Jeg er nå kontaktlærer for en helt fantastisk 3. Klasse som jeg har hatt siden de begynte i 1. Klasse. Jeg har med andre ord vært sammen med dem stort sett alle hverdager de siste tre årene.

Dette er for meg en helt unik klasse! Vi har fått bygget et helt unikt bånd med hverandre der vi tør å feile, grine, le og være oss selv sammen og der vi støtter hverandre. Disse 24 ungene har blitt ungene mine og som mange av elevene sier selv: vi er en familie! Jeg er enig – jeg har sett dem mer de siste tre årene enn jeg har sett min familie i Danmark. Vi kaller oss for gullgjengen!

I tillegg har vi foreldrene til gullgjengen.. Jeg forstår hvordan elevene har blitt så herlige og omsorgsfulle, for denne foreldregruppen er rett og slett unik også! De har støttet meg fra dag en og gitt meg tilliten deres. Jeg leste et sitat i dag «Det viktigste og mest dyrebare vi kan dele med hverandre er tillit!«

Disse ungene her har lært og gitt meg så utrolig mye og det vil jeg være evig takknemlig for!

Jeg har gjennom de siste tre ukene gråt omtrent hver eneste dag fordi jeg nå skal sende gullgjengen videre og veiene våre skal skilles. Dette er så ufattelig vondt, for disse ungene har jeg blitt så OPPRIKTIG glad i!

Jeg trodde egentlig jeg hadde fått ut alle tårene og at jeg skulle klare å forholde meg rolig og avbalansert på siste skoledag, som er i morgen. Dette var drømmetenking..

I dag var det to elever som skulle reise på ferie en dag tidligere end de andre. Her var det altså så mange tårer at den blå jakken til den ene eleven ble mørkeblå under haken, og så mange tårer fra meg at ikke jeg klarte å frem ordene. Det var klemmer som ikke ville ta noen ende. Elevene gikk – kom tilbake igjen – ga klem – gikk – kom tilbake og til slutt gikk. Han ene eleven holdt blikket med øynene fylt av tårer, festet på meg til han var rundt hjørnet.

…. Jeg er ganske sikker på at jeg er alt annet enn rolig og avbalansert i morgen.

For noen er læreryrket «bare» en jobb. For meg er det en livsstil, en gjerning, en pasjon. Men jeg lurer på om det er verdt det? Jeg har rett og slett ikke hjerte til å skulle gjennomgå dette flere ganger.

Det er alltid en bakside av medaljen, og dette er definitivt baksiden!

Kanskje jeg egner meg bedre til å sitte på kontor eller jobbe med ting og ikkemennesker? Ring meg hvis du hører om en ledig jobb på Rema (der jeg ikke skal forholde meg til folk mer enn maks 10 minutter om gangen) eller en ledig seng på den lukkede! ?

#gullgjengen #lærerlivet #bestegjengen #kjærlighet

Nå vil jeg tørke øyene, nesen og prøve å sove!

Xoxo Dansken/grineprinsessen


DANSK UDGAVE:

Jeg MÅ bare få det ud, så der måske er en lille mulighed for at få sig lidt søvn og slå tankene lidt ihjel!

Jeg har som I ved, valgt at skifte job – af forskellige grunde. Jeg skal begynde på en ny skole efter sommerferien. Jeg er nu klasselærer for en helt fantastisk 3. Klasse som jeg har haft siden de begyndte i 1. Klasse. Jeg har med andre ord været sammen med dem stort set alle hverdage de sidste tre år.

Dette er for mig en helt unik klasse! Vi har fået bygget et helt unikt bånd med hinanden der gør at vi tør at fejle, græde, le og være os selv sammen og vi støtter hinanden. Disse 24 unger er blevet mine unger og som mange af eleverne siger selv: vi er en familie! Jeg er enig – jeg har sett dem mere de sidste tre år, end jeg har set min familie i Danmark. Vi kalder os for gullgjengen!

I tillæg har vi forældrene til gullgjengen.. Jeg forstår hvordan eleverne er blevet så herlige og omsorgsfulde, for denne forældregruppe er simpelthen også helt unik! De har støttet mig fra dag en og givet mig deres tillid. Jeg læste et citat i dag «Det vigtigste og mest dyrebare vi kan dele med hinanden er tillid!«

Disse unger her har lært og givet mig så utrolig meget og det vil jeg være evig taknemlig for!

Jeg har i løbet af de sidste tre uger grædt omtrent hver eneste dag fordi jeg nu skal sende gullgjengen videre og vores veje skal skilles. Det gør så ufattelig ondt, for disse unger er jeg blevet så OPPRIKTIG glad for!

Jeg troede egentlig jeg havde fået alle tårene ud og at jeg skulle klare at forholde mig rolig og afbalanceret på sidste skoledag, som er i morgen. Dette var drømmetænkning..

I dag var der to elever som skulle rejse på ferie en dag tidligere end de andre. Her var der altså så mange tårer at den blå jakke den ene elev havde på, blev mørkeblå under hagen, og så mange tårer fra meg at ikke jeg klarede at få ordene frem.

Der var knus og kram som ingen ende ville tage. Eleverne gik – kom tilbage igen – gav kram – gik – kom tilbage og til slut gik. Den ene elev holdt blikket med øjnene fyldt af tårer, festet på mig til han var rundt hjørnet.

…. Jeg er ganske sikker på at jeg er alt annet end rolig og afbalanceret i morgen.

For nogen er lærererhvervet «bare» et job. For mig er det en livsstil, en gerning, en passion. Men jeg tænker nogengange på om det er det værd? Jeg har simpelthen ikke hjerte til å skulle gennemgå dette flere ganger.

Der er alltid en bagside af medaljen, og dette er definitivt bagsiden!

Måske jeg egner mig bedre til at sidde på kontor eller arbejde med ting og ikkemennesker? Ring mig hvis du hører om et ledig job på Rema (der jeg ikke skal forholde mig til folk mere end 10 minutter af gangen, Max) eller en ledig seng på den lukkede! ?

#gullgjengen #lærerlivet #besteklasse #kærlighed

Nå vil jeg tørre øjnene, næsen og prøve at sove!

Xoxo Dansken/tudeprisessen

8 kommentarer

 • Anne Lucile Samuelsen

  Kjære gode Ninna,

  Lykke til på din vei. Du er unik! 190 skoledager er snart forbi og en etterlengtet ferie står for tur. I vårt hus har vi en som ikke gleder seg i det hele tatt, du har rørt hans hjerte og gjort hans første 3 skoleår trygg og god god. Han kunne ikke fått en bedre start. All ære til deg.
  Han gruer seg til å si ha det og det blir nok mange tårer som skal tørkes før avreise i dag. Han håper å se deg en dag i Danmark, – kanskje står dere i samme kø for å kjøpe verdens beste is – og den køen er lang har jeg blitt fortalt. For en som drømmer om å bli negldesigner er det ekstra stort med en lærer fra selveste Danmark- selveste Legoland.
  Takk for alt og Lykke til videre.

  • ninkned

   Tusen takk, gode Anne Lucile!❤️ Alle unger fortjener den beste start! Dagen i dag, blir skikkelig tung! Jeg gruer meg helt inn i margen ?
   Jeg håper drømmen hans går i oppfyllelse! ?? gleder meg til å høre hvordan det går videre!
   I like måte! Lykke til videre og takk for et fantastisk godt samarbeid!

 • Kristi

  Kjenner meg så godt igjen! Mange tenker at det bare er digg med sommerferie, men d kan være litt bittersøtt. Jeg får heldigvis se «mine» små igjen neste år selv om de ikke er mine mer. Gode lærere jobber ikke som lærere de ER lærere. D er så sant som Du sier det er en livsstil og barna du har hatt og de du får er kjempe heldige! Håper du får en fin sommer!

 • Hanne Blomqvist

  Hei kjære Ninna?Tusen takk for den fantastiske fine kalenderen ungene fikk av deg, minne for livet?. Det rant tårer hos både mor og datter da vi så gjennom den. Tusen takk for alt du har delt av deg selv disse tre årene. Vi kommer til å savne deg masse❤️❤️

  • ninkned

   Tusen takk!! ❤️ det var bra at minneboken falt i smak! Det har rant mange tårer mens den boken ble laget også! Jeg kommer til å savne dere også! ❤️ god sommer! ?
   Klem herfra

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *