Ninna K viser en bot til kameraet
Ukategorisert

JANUAR: Nytt år, nytt…

FLAKS!!

Hei dere!

Lenge siden jeg har vært aktiv på blogg-fronten. Egentlig er det lenge siden jeg har vært aktiv i det hele tatt, men det er en annen sak….

Januar er som vi vet, måneden for trening, sunnhet, ny energi, fettfattige oppskrifter som blir til fettfattige retter på det fettfattige kjøkkenet, stappfulle treningssentre, nyttårsforsetter som blir tatt mer på alvor enn grunnloven selv, lommebøker som er like utsultet som de stakkars barn i Afrika og kontoer som er kjørt i null og skriker etter neste lønningsdag! I Norge er det også måneden der de norske statlige bøter på kriminelle handlinger i trafikken blir skrudd i været!

Jeg hopper med på et fåtall av de ovenstående og ganske dømmende, men statistisk sett rette januar-påstander (og gjør deg klar til litt av en kjeveslipper):

Jeg er nemlig innehaver av en utsultet og flat lommebok og likeledes en bankkonto med fargen RØD! Den er med andre ord: farlig tom!  

I tillegg til ovenstående hverdagsproblem, trodde ikke jeg det kunne være sant at dette radioinnslaget der de kunngjorde at forhøyet bøter for overtredelser av trafikkloven, var mulig. Så DERFOR skulle selvfølgelig jeg teste ut denne påstanden…

Det er mandag 23. januar. Jeg har vært en tur ved psykologen min, som i øvrig er utrolig bra og får meg til å tenke over ting som jeg ikke hadde tenkt, at jeg skulle tenke over! Han forstår meg på alle måter og er også hudløs ærlig med meg – hvilket er noe jeg trenger og setter ufattelig høy pris på (ha ha!)!
Jeg kjører i Aurisen som jeg dessuten er god venn med for tiden, i mine egne tanker, har på noe forferdelig dårlig musikk, jeg tenker over om jeg bare er et menneske med kronisk uflaks, men jeg skyver fort denne negative og destruktive tanken vekk og lar de positive tankene vinne mens «Bring it al back» passende stormer ut høyttalene:

«Ninna det snur snart, kontoen skal vokse seg stor og sterk (når du har betalt den skattesmellen du forventer å få), du skal komme deg ut å reise, du skal finne drømmemannen (En mørk, dundrende og høy stemme roper (litt samme stemme som når de kriminelle snakker på TV med en forvrengt stemme og man bare ser skyggen av dem): KOM DEG LØS AV TINDER-GREPET!!!!!!), det er snart vår (i hvilket land?)……

og PLUTSELIG hopper det en vill politimann ut midt i veien og peker på meg med den ene hånden – han hadde uten tvil vunnet NM i stiveste venstre pekefinger – og vifter febrilsk med et stoppskilt på størrelse med en sukkerspinn fra tivoli – bare knapt så innbydende og knapt så rosa, i den andre hånden!

Den ville politimannen gjør tegn til at jeg skal parkere bilen min bak politibilen og rulle ned vinduet. Jeg tenker: «Denne nailer jeg!!!« og har en forestilling om at flørting er veien frem – som på film! Jeg lager tidenes parkering og ruller ned vinduet. Dette er første gangen jeg i mine 8 år som innehaver av sertifikatet blir stoppet (av politiet), så jeg smiler så mye at jeg ser kinnet mitt i øyekroken (ja, det er faktisk mulig!) – litt av stolthet over jeg fremdeles kan have mine «firsts« som 26 åring og litt av spenning.

Han stiller meg utallige middelsvanskelige spørsmål som: «Har du med deg sertifikatet ditt?!», «Er du dansk?», «Hva er adressen din?». Dette begynner å minne utrolig mye om en i utgangspunktet god date, frem til han ødelegger stemningen der han står i den teite, men ikke utiltalende uniformen sin og smilende, men litt forlegent sier: «Ja… Grunnen til jeg stopper deg er at du kjørte litt for fort. Laseren målte deg til å kjøre 41 km/t i 30-sonen. Så dette koster deg litt.» 

Jeg svarer den vennlige og litt nervøse politimannen full av litt for mye falsk overskudd i kroppen og stemmen: «Å!! Det er ikke så viktig med pengene – det verste er jo at jeg kjører for fort og ikke er oppmerksom på det!!» Politimannen smiler og ler litt, tydeligvis lettet over min reaksjon (liker jeg å tro) og fortsetter:

«Ja, dette blir da 3700 kroner.. og å ja.. Da blir det to prikker også! Men danske-flakset ditt gjør at du kanskje slipper prikkene! Ha en fin dag og kjør forsiktig!» BOM og takk for den! 

Jeg glemmer fullstendig ut den falske og meget modne fasaden og svarer politimannen knapt så voksent: «FAEN, ikke i like måte«, jeg ler alt for høyt og alt for falskt og kjører videre med 20 km/t i 30-sonen, med danske-flakset mitt trygt i ryggsekken og 3700 kr fattigere..

Så hva er moralen i dette: 

  1. Ikke flørt med politimenn – de fatter ikke tegningen anyway!
  2. Positive tanker er farlige når du kjører bil – De kan fange deg i et lykkespinn slik at du glemmer omgivelsene, som tilfeldigvis kan være to store skilter med et markant 30-tall på og en vill politimann som hopper ut foran deg når du kjører 11 km/t for fort!
  3. …. og åja!! Ikke kjør for fort hvis du vil være rik og liker tittelen som «ikke-kriminell» og ikke samler på prikker på sertifikatet ditt!

Ha en flott helg og kjør forsiktig!

Xoxo Dansken

16295705_10154793706630169_2067996516_n
Ja da.. Så klarte jeg den også! 🙂
16295563_10154793718210169_1275157710_n
Ligger ved denne, i tilfelle en vennlig sjel, med litt for mye penger på kontoen skulle få lyst å ta seg av denne! Da tar jeg meg av prikkene og danske-flakset!

DANSK UDGAVE

JANUAR: Nyt år, nyt…
HELD!!

Hej med jer!

Længe siden jeg har været aktiv på blog-fronten. Egentlig er det længe siden jeg har været aktiv i det hele taget, men det er en anden sag….

Januar er som vi ved, måneden for træning, sundhed, ny energi, fedtfattige opskrifter som bliver til fedtfattige retter på det fedtfattige køkken, stopfulde fitnesscentre, nytårsforsæt som bliver taget mere alvorlig end grundloven selv, punge som er lige udsultede som de stakkels børn i Afrika og kontoer som er kørt i nul og skriger efter næste løningsdag! I Norge er det også måneden hvor de norske stats-bøder på kriminelle handlinger i trafikken bliver skruet i vejret!

Jeg hopper med på et fåtal af de ovenstående og ganske dømmende, men statistisk set rette januar-påstande (og forbered dig på lidt af en kæbeslipper):

Jeg er nemlig indehaver af en udsultet og flad pung og ligeledes en bankkonto med farven RØD! Den er med andre ord: farlig tom!  

I tilæg til ovenstående hverdagsproblem, troede jeg ikke det kunne være sandt at dette radioindslag hvor de kungjorde at forhøjet bøder for overtrædelser af trafikloven var mulig. Så DERFOR skulle jeg selvfølgelig teste denne påstanden ud…

Det er mandag 23. januar. Jeg har været en tur ved min psykologen, som i øvrig er utrolig god og får mig til at tænke over ting som jeg ikke havde tænkt, at jeg skulle tænke over! Han forstår mig på alle måder og er også hudløs ærlig med meg – hvilket er noget jeg behøver og sætter ufattelig høj pris på (ha ha!)!
Jeg kører i Aurisen, som jeg er ganske gode venner med for tiden, i mine egne tanker, har noget forfærdelig dårlig musik på, jeg tænker over om jeg bare er et menneske med kronisk uheld, men jeg skyder hurtig denne negative og destruktive tanke væk og lader de positive tanker vinde mens «Bring it al back» passende stormer ud af højtalerne:

«Ninna det vender snart, kontoen skal vokse sig stor og stærk (når du har betalt alle de mange tusinde kroner tilbage i skat, som du forventer at skulle), du skal komme dig ud og rejse, du skal finde drømmemanden (En mørk, dundrende og høj stemme råber (lidt samme stemme som når de kriminelle snakker på TV med en forvrængt stemme og man bare ser skyggen af dem):  KOM DIG LØS FRA TINDER-GREBET!!!!!!), det er snart forår (i hvilket land?)……

og PLUDSELIG hopper der en vild politimand ud midt på vejen og peger på mig med den ene hånd – han havde uden tvivl vundet NM (Danmarksmesterskapet bare med «Danmarks» byttet ud med «Norges») i stiveste venstre pegefinger – og vifter febrilsk med et stopskilt på størrelse med en candyfloss fra tivoli – bare knapt så indbydende og knapt så lyserødt, i den anden hånd!

Den vilde politimand gør tegn til at jeg skal parkere bilen bag politibilen og rulle vinduet ned. Jeg tænker: «Denne nailer jeg!!!« og har en forestilling om at flirting er vejen frem – som på film! Jeg laver tidernes parkering og ruller vinduet ned. Dette er første gang jeg i mine 8 år som indehaver af kørekortet blir stoppet, så jeg smiler så meget, at jeg ser mine kinder i øjenkrogen (og ja, det kan lade sig gøre!) – lidt af stolthed over jeg fremdeles kan have mine «firsts« som 26 årig og lidt af spænding.

Han stiller mig utallige middelsvanskelige spørgsmål som: «Har du dit kørekort med dig?!», «Er du dansk?», «Hvad er din adressen?». Dette begynder at minde utrolig meget om en i udgangspunktet god date, frem til han ødelægger stemningen, som han står der i sin åndssvage, men ikke utiltalende uniform og smilende, men lidt forlegent siger: «Ja… Grunden til jeg stopper dig er, at du kørte lidt for fort. Laceren målede dig til at køre 41 km/t i 30-zonen. Så dette koster dig lidt.» 

Jeg svarer den venlige og lidt nervøse politimand fuld af lidt for meget falsk overskud i kroppen og stemmen: «Åh!! Det er ikke så vigtig med pengene – det værste er jo at jeg kører for hurtig og ikke er opmærksom på det!!» Politimanden smiler og ler lidt, tydeligvis lettet over min reaktion (vælger jeg at tro) og fortsætter:

«Ja, dette bliver så 3700 kroner.. og åh ja.. Så bliver det også to prikker (klip i Danmark)! Men dit dansker-held gør at du måske slipper for prikkerne! Hav en fin dag og kør forsigtig!» BOM og tak for den! 

Jeg glemmer alt om den falske og meget modne facade og svarer politimanden knapt så voksent: «FOR FANDEN, ikke i lige måde«, jeg ler alt for højt og alt for falskt og kører videre med 20 km/t i 30-zonen, med min dansker-held i god behold i ryggsekken og 3700 kr fattigere..

Så hvad er moralen i dette: 

  1. Ikke flirt med politimænd – de fatter det ikke anyway!
  2. Positive tanker er farlige når du kører bil – De kan fange dig i et lykkespind så du glemmer omgivelserne, som tilfældigvis kan være to store skilte med et markant 30-tall på og en vild politimand som hopper ud foran dig når du kører 11 km/t for hurtigt!
  3. …. og åh ja!! Ikke kør for hurtigt hvis du vil være rig og kan lide titlen som «ikke-kriminel» og ikke samler på klip i dit kørekort!

Hav en god weekend og kør forsigtig!

Xoxo Dansken

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *