Ninna K og søsteren hennes ser på fjorden
Ukategorisert

Ikke for sarte sjeler..

Ikke les dette innlegget, hvis ikke du klarer den nakne sannheten om en tur hos gynekylogen uten filter!

Lenge siden sist! God jul og alt det der.. Det har ikke skjedd så veldig mye egentlig, men allikevel har det skjedd en del: Jeg har fått juleferie, jeg har sveipet en del på Tinder, jeg har reist til Danmark, jeg har ikke spist sushi, men jeg har til gjengjeld fått kjøpt alle julepresangene og blitt enda mer blakk enn ellers – prioritering på høyeste plan! 

I tillegg har jeg fått foretatt en kjegleoperasjon i livmoderhalsen: Hvis du er kvinne vil jeg på det sterkeste oppfordre deg til å ringe legen, få en tid (helst i går) og få tatt den celleprøven som du burde ha tatt for 1,5 år siden! Det er ikke noe å kødde med – alternativet er ikke noe man har lyst å tenke på! Da hellere ligge, til dels ufrivillig, med spredte bein i 7 minutter. Få det gjort!

Jeg er så utrolig heldig at jeg har verdens beste mennesker i livet mitt – heriblant faren min og søsteren min, som avlyser viktige møter, utsetter jobb osv, for å reise til Norge for å støtte meg før, under og etter operasjonen! Mange vil si at denne operasjonen ikke er noe stort, men fy fader, det fyller i hjernen og det er ikke likefrem beroligende!

Faren min har lest skikkelig opp til eksamen og vet mye mer om denne operasjonen og eventuelle komplikasjoner, bivirkninger og konsekvenser som kan oppstå ved dette, enn meg! Det sier mer enn 2000 ord! Men det gjør meg ikke akkurat mer rolig!

Det blir fredag morgen og jeg ligger på operasjonsbordet, og som en eller annen rottefamilie, har jeg med hele den pukkelryggede familien med inn på gynekologen sitt ellers så lite romslige kontor, som støtte. Far er klar og har forberedt seg med ulike spørsmål som ikke engang jeg har tenkt på, og da alt har blitt besvart sitter far igjen på gynekylogen sitt kontor, og søsteren min sitter trofast ved min side med den svette hånden min i hennes.

Gynekologen påbebegynner jobben sin med hodet begravet ned mellom beinene mine og lukten av brent underliv fyller det lille rommet. I mellomtiden vurderer søsteren min at hun vil være en del av arbeidet og kikker ned på prosjekt «Ninna sitt brente underliv». Hun (my rock) slipper hånden min forsiktig og elegant – den enorme mengden av svette mellom håndflatene våre gjorde det ganske enkelt, tross det harde grepet mitt. Hun legger hodet på skulderen min, puster dypere enn vanligvis. Hun ligger med hodet på skulderen min en kort stund og til slutt reiser hun seg opp, går litt rundt i rommet, puster og er bleik som et lik som akkurat har sett et spøkelse!

Gynekologen ser opp fra den nedre regionen min og bort på søsteren min og spør «Er du uvel? Legg deg på den andre sengen.» Hun legger seg, setter seg opp igjen med ansiktet 2 cm ifra døren og roper med hviskestemme (og ja, det er mulig) «Faaaaar»?! Fokuset mitt flytter seg fra smerten, til søsteren min. Jeg tørker vekk tårene, snur meg og spør om hun er ok. Hun åpner døren ut til der far sitter, går ut og han beroliger henne og sier hun skal sette seg med hodet ned mellom beinene for ikke å besvime.

Jeg blir gjort ferdig, kommer meg på beinene og går ut på kontoret for å se til søsteren min. Hun er OK, men er kvalmen og bleik. Heldigvis, stakkar!!

Du tenker sikkert på hvordan det gikk videre med søsteren min… Det gikk fint, hun kom seg ut over dagen, kvalmen har nå gitt seg helt og lever en vanlig hverdag, nesten uberørt av hendelsen!

Hvis du en dag trenger en stabil støtte som kan stjele fokus fra noe ubehagelig, da er det bare å ringe, da kan du få låne søsteren min! #Dramaqueen

Det er viktig å sjekke seg! Ikke vent en dag for lenge!
Kvinner født i 1991 eller senere har fra 1. november 2016 tilbud om gratis HPV-vaksine. Vaksinasjon må starte senest i desember 2018. Den siste av de tre dosene må være tatt innen 1. juli 2019.
Benytt dere av tilbudet!!!!!

Xoxo Dansken


DANSK UDGAVE:

Ikke læs dette indlæg, hvis ikke du tåler den nøgne sandhed om en tur hos gynækologen uden filter!

Længe siden sist! God jul og alt det der.. Der er ikke sket så veldig meget egentlig, men alligevel er der sket en del: Jeg har fået juleferie, jeg har swipet en del på Tinder, jeg er rejst til Danmark, jeg har ikke spist sushi, men jeg har til gengæld fået købt alle julegaverne og blevet endnu mere broke end ellers – prioritering på højeste plan!

I tillæg har jeg fået foretaget en kegleoperation i livmoderhalsen: Hvis du er kvinde vil jeg på det stærkeste opfordre dig til å ringe lægen, få en tid (helst i går) og fået taget den celleprøve som du burde have været til for 1,5 år siden! Det er ikke noget at udsætte – alternativet er ikke noget man har lyst at tænke på! Så hellere ligge, til dels ufrivillig, med spredte ben i 7 minutter. Få det gjort!

Jeg er så utrolig heldig at jeg har verdens bedste mennesker i min liv – heriblant min far og søster, som aflyser vigtige møder, udsætter arbejde osv, for at rejse til Norge for at støtte mig før, under og efter operationen! Mange vil sige at denne operation ikke er noget stort, men fy fader, det fylder i hjernen og det er ikke ligefrem  beroligende!

Min far har læst grundigt op til eksamen og ved meget mere om denne operation og eventuelle komplikationer, bivirkninger og konsekvenser som kan opstå ved dette, end mig! Det siger mere end 2000 ord! Men det gør mig ikke akkurat mere rolig!

Det bliver fredag morgen og jeg ligger på operationsbordet, og som en eller anden rottefamilie, har jeg med hele den pukkelryggede familie med ind på gynækologens ellers så lidt rumlige kontor, som støtte. Far er klar og har forberedt sig med forskellige spørsmål som ikke engang jeg har tænkt på, og da alt var besvaret sidder far tilbage på gynækologens kontor, og min søster sidder trofast ved min side med min svedige hånd i hendes.

Gynækologen påbebegynder sit arbejde med hovedet begravet ned mellem mine ben og lugten av brændt underliv fylder det lille rum. I mellemtiden vurderer min søster at hun vil være en del av arbejdet og kigger ned på projekt «Ninnas brændte underliv». Hun (my rock) slipper hånden min forsigtig og elegant – den enorme mængde af sved mellem vores håndflader gjorde det ganske enkelt, trods mit hårde grep. Hun lægger hovedet på skulderen min, puster dypere enn vanligvis. Hun ligger med hovedet på min skulder en kort stund og til sidst rejser hun sig op, går lidt rundt i rummet, puster og er bleg som et lig som lige har set et spøgelse!

Gynækologen ser op fra mine nedre regionener og hen på min søster og spørger: «Er du uvel? Læg dig på den anden seng.» Hun lægger sig, sætter sig opigen  med ansigtet 2 cm fra døren og råber med hviskestemme (og ja, det er muligt) «Faaaaar«?! Mit fokuset flytter sig fra smerten, til min søster. Jeg tørrer tårene væk, vender mig og spørger om hun er ok. Hun åbner døren ud til der far sidder, går ud og han beroliger henne og siger hun skal sætte sig med hovedet ned mellem  benene for ikke at besvime.

Jeg bliver gjort færdig, kommer mig på benene og går ud på kontoret for at se til min søster. Hun er OK, men er kvalmen og lige så bleg som tapetet på lægekontoret. Heldigvis, stakkel!!

Du tænker sikkert på hvordan det gik videre med min søster… Det gik fint, hun kom sig ud over dagen, kvalmen er nu helt væk og lever en almindelig hverdag – næsten uberørt af hændelsen!

Hvis du en dag har brug for en stabil støtte som kan stjæle fokus fra noget ubehagelig, så er det bare at ringe, da kan du låne min søster! #Dramaqueen

Xoxo Dansken

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *